2012. szeptember 7., péntek

Hamis dallamok

Mennyi felesleges szélmalomharctól és energiapazarlástól szabadítanánk meg magunkat, ha mindenkihez lenne használati utasítás. Vagy nem is, elegendő lenne egy kis cetli a ruhán, mint valami névtábla. De nem az lenne ráírva, hogy "Helló, Béla vagyok!" hanem valami figyelmeztetés mint pl. "Ne akarj megszeretni" vagy "Nem érdekelnek az emberek" vagy "Ne pazarolj rám törődést és figyelmet".
Bár ismerve magam, ezek a kihívások még inkább felcsigáznak. Most még is savanyú a lelkem.
Nem szabadna senkit sem megkedvelnem. Annyira felesleges. Csak magamból csinálok bohócot.

5 megjegyzés:

  1. "Ha nincsenek barátaid, akkor nem is élsz!"

    VálaszTörlés
  2. Óóó, mintha magamat hallanám. De tudod mit mondok?

    Még soha nem olvastam el egyetlen használati utasítást sem. Talán megszabadítana néhány nehézségtől, de mi van, ha a valami csak a túlzott óvatosság miatt került bele a leírásba?

    Élmény, öröm és siker, ha én magam próbálom ki élesben, használat közben. A felfedezés lehetősége pedig felszabadít a használati utasítás kötöttségei alól.

    Én azt mondom, lehet egyszerűbb és ésszerűbb lenne, de én inkább belevágok és tapasztalva szép lassan rájövök a mikéntekre és hogyanokra :)

    VálaszTörlés
  3. Ha mindenkit úgy megismerhetnénk, hogy elolvashatnánk a használati utasítását, szerintem elég unalmas lenne az életünk. Jó dolog felfedezni az újat, az ismeretlent a másikban! Még akkor is, ha az esetleg negatívum, mert akkor rögtön tudunk egy féket nyomni a kapcsolatban, ha szükség van rá.
    Az élet úgy szép és színes, ha nap, mint nap rácsodálkozhatunk a másikra. Önmagunkra.

    Szerintem.

    VálaszTörlés
  4. amikor a barátodnak gondolsz már valakit, megszereted az idő folyamán.. utána elég nagyon tud fájni, ha kiderül ez mennyire tiszavirágéletű vagy épp hamis dolog köztetek.
    persze, tapasztalni kell, nem felolvasni egy cetliről az "embert", csak néha annyira fárasztó mikor egész nagyra felépíted a kártyavárad és akkor jön egy gyenge szellő, ami összedönti az egészet. olyankor azért csalódott meg szomorú mindenki és nem mindig van kedve újrakezdeni az építgetést. persze majd újra megteszi, mert ilyenek vagyunk, de azért kicsit "elsiratja" az előző próbálkozásait is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sőt, kell is siratni. Akár a szó szoros értelmében. Hiszen rengeteg, idő, munka, szeretet, akarat, szenvedés, vidámság volt benne. Ezeknek búcsút inteni egy rövidke perc alatt...

      Törlés